Omgeving - Domaine du Vieux Chêne
DSCN0169.JPG

 

Rahier en omgeving
Rahier is een dorp in de Belgische provincie Luik en een deelgemeente van Stoumont.
Andere deelgemeentes van Stoumont zijn Chevron, La Gleize en Lorcé. Ook Moulin du Ruy en Cheneux op grondgebied La Gleize hebben hun eigen kerkje. De gemeente Stoumont wordt doorsneden door de Amblève, waar het riviertje de Lienne in uitmondt. In Rahier liggen nog enkele gehuchten zoals Froidville, Meuville en Xhierfomont.
 
Bezienswaardigheden in de buurt
 • Het kasteel van Froidcourt in Stoumont
 • La Gleize heeft een museum, gewijd aan het Ardennenoffensief (december 1944).  Kampfgruppe Peiper werd hier tijdens dit offensief door de Amerikanen tot terugtrekken gedwongen. De 800 Duitse soldaten lieten zo'n 135 voertuigen achter (waaronder een Tiger II, opgesteld voor het museum) en vluchtten te voet over de Amblève de bossen in.                                       
 • Coo: De watervallen van Coo, in de rivier de Amblève, worden met een hoogte van 15 meter vaak als de hoogste watervallen van België beschouwd. Bij de watervallen werd het attractiepark "Télécoo" gebouwd dat van  alle toeristische attracties in de provincie Luik het meeste bezoekers trekt. Het werd opgekocht door Studio 100, en Plopsa Coo gedoopt.
 • Stavelot,  met een schitterende 18de eeuwse sfeer uitstralend marktplein en tal van schitterende gebouwen, was in 1899 voor korte tijd de woonplaats van de Franse dichter Guillaume Apollinaire. In het plaatselijk museum, dat ook een prachtige collectie - race-autos en moteren heeft, is aan de dichter een afdeling gewijd.  Carnaval wordt in Stavelot niet zoals elders voor aswoensdag gevierd, maar met Laetare (Halfvasten). In 2002 werd het 500 jarig bestaan van deze carnaval gevierd.
Kenmerkend voor het carnaval in Stavelot is het optreden van de "Blanc Moussis", helemaal in het wit geklede figuren met een lange rode neus.
Elk jaar wordt het Festival van Stavelot georganiseerd, in juli gewijd aan theater en in augustus aan kamermuziek
 • Spa was tot ongeveer 1980 het belangrijkste toeristische centrum van de Ardennen. De geneeskrachtige werking van het ijzer- en koolzuurhoudend water was al in de 16e eeuw bekend. In 1764 werd de eerste badinrichting gebouwd en kreeg de stad bekendheid als kuuroord. In 1774 werd er het eerste casino van Europa geopend.                                                                                
 • Francorchamps: Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt.
 • http://www.spa-francorchamps.be/fr/index.php
 • Wanne heeft voor wielrenners een bijna magische klank. Van verschillende kanten is het dorp via een steile klim te benaderen. De klim vanuit het zuiden vormt vrijwel alle jaren een onderdeel in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Het is een helling van ongeveer 4 km die sterk wisselt in steilte.
 
 • Vielsalm : Het grondgebied van Vielsalm behoort tot de Hoge Ardennen. Baraque de Fraiture (652 m.) in Bihain is het hoogste punt van hetPlateau des Tailles.
  's Winters kan hier bij voldoende sneeuw wintersport worden bedreven.
  's Zomers trekt het plaatsje veel toeristen bij de "bosbessenfeesten". Wegens zijn bosrijke omgeving is Vielsalm immers "la capitale des Myrtilles".
 
 •  Les grottes de Remouchamps zijn druipsteen grotten in Sougné-Remouchamps in de Belgische gemeente Aywaille. De grot is in twee delen opgedeeld. Het eerste deel gaat te voet, het tweede deel gaat met een boot. In het eerste deel komt men onder andere door een zaal die 8.000 jaar geleden door paleolithische jagers bewoond werd, door de grote zaal de Kathedraal en gaat het steeds dieper de afdalende grotten in. In het tweede deel voert de boot langzaam over de meanders van de onderaardse rivier van 600 meter lang langs fraaie objecten om zo weer bij het beginpunt uit te komen. In de grot zijn er afzettingen, stalactieten en stalagmieten gevormd door het kalkrijk insijpelingswater. Het debiet bedraagt tussen de 500 - 600 m³. In de grot is er het hele jaar door een temperatuur van 8 tot 10 °C.